Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Να σας κεράσουμε λίγη τουρτίτσα;

Καλησπέρα σε όλη την όμορφη γειτονιά μας και Χρόνια Πολλά! Να χαιρόμαστε τους Φώτηδες και τις Φωτεινούλες και όλους όσους γιορτάζουν σήμερα. Μακάρι να πάρουμε και λίγη φώτιση με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος.

Χθες το μεσημεράκι σκεφτόμουνα να φτιάξω ένα γλυκάκι μια που μου είχε μείνει απωθημένο από τις προηγούμενες μέρες που με την ίωση που μας επισκέφθηκε δεν φτιάξαμε κάτι. Σκεφτόμουν να κάνω ενα τσηζκέϊκ, ήμουνα και βιαστική και μέσα σε όλα η Ελενίτσα από πίσω μου να με κυνηγάει και να μου λέει πότε θα φτιάξουμε κάτι από το βιβλιαράκι μαγειρικής για παιδάκια που έχουμε, το Chef Kids. Κι εγώ όλο και να βιάζομαι και να λέω θα δούμε... Όμως τόσο γλυκά και ευγενικά μου το ζητούσε (μη βιαστείτε να νομίσετε πως πάντα είμαστε έτσι και εγώ και η Ελενίτσα...) που δε μπόρεσα να της αντισταθώ...
"Να ξέρεις, πάντως," μου λέει, "ότι έχει μια πολύ ωραία τούρτα σκατζόχοιρο..."

Ε, με τα πολλά πείστηκε η μαμά και λέει, "για φέρε μου να δω...". Ξεκόλλησα, λοιπόν, κι εγώ από αυτά που σκεφτόμουν να φτιάξω και είπα να δοκιμάσουμε. Και πολύ χαρήκαμε όλοι. Τα παιδιά που βοήθησαν και έκοψαν τα μπισκοτάκια κομματάκια και στόλισαν και την τουρτίτσα και η μαμά που έφτιαξε ένα όμορφο και γρήγορο γλυκάκι. Και ο μπαμπάς μας που εντυπωσιάστηκε σήμερα που την είδε.

Να σας κεράσουμε κι εσάς λίγο γλυκάκι;



Τώρα που τη βλέπω νομίζω ότι έπρεπε να βάλουμε λίγα κουκουναράκια ακόμη γιατί μάλλον με ποντίκι μοιάζει. Και το 'λεγε η Κατερινούλα! Στο τέλος η Φιλοθεϊτσα ήθελε να βάλουμε οπωσδήποτε και χαμόγελο... Ορίστε, λοιπόν, και το Χαμόγελο του Σκατζόχοιρου:


Και μια που συμμετείχε στη φωτογράφιση ας σας δείξω και το σουπλά που κέντησα πριν μερικά χρόνια όταν μάθαινα στη Χ.Ε.Ν. παραδοσιακό κέντημα με μια πολύ σπουδαία δασκάλα. Αν θυμάμαι καλά οι βελονιές που κέντησα είναι η βυζαντινή στο ροζ χρώμα και στο φυλλαράκι και η μεταξοβελονιά στα υπόλοιπα. Οι πιο έμπειρες στο κέντημα διορθώστε με αν δε θυμάμαι καλά.



Η τουρτίτσα είναι πολύ απλή και πολύ νόστιμη. Τη δοκιμάσαμε πριν λίγο και είναι σαν "μωσαϊκό". Για να τη φτιάξουμε ανακατέψαμε δύο πακέτα πτι-μπερ, ένα πακέτο (250 γρ.) βούτυρο λιωμένο (βάλαμε φυτικό βούτυρο), 4 κουταλιές σούπας κακάο, 1 ζαχαρούχο γάλα. Βάλαμε τα 2/3 του μίγματος σε ένα μπωλ, με μεμβράνη από κάτω, για να φορμαριστεί το σώμα του σκατζόχοιρου. Το αφήσαμε να παγώσει για μια ωρίτσα και μετά το βάλαμε σε ένα δίσκο και με το υπόλοιπο φτιάξαμε το κεφάλι. Το ξαναβάλαμε για λίγο στο ψυγείο και μετά το αλείψαμε με πραλίνα φουντουκιού. Τέλος διακοσμήσαμε με κουκουναράκια και χρωματιστά καραμελάκια. Μακάρι να τη δοκιμάσετε. Είναι πανεύκολη! Σύντομα θα σας δείξω και τι άλλα πραγματάκια έχω φτιάξει τις τελευταίες μέρες.

Σας ευχαριστώ που φτάσατε μέχρι εδώ, που περνάτε από το σπιτάκι μου και μου αφήνετε τόσο όμορφα λογάκια. Σας εύχομαι ένα όμορφο και χαρούμενο απογευματάκι!

29 σχόλια:

  1. Ωραία τουρτίτσα! Θα την φτιάξουμε κι εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρονια πολλα..καλοφωτιστο και ευλογημενο το σπιτικο σου..νασε καλα..πηρα το κοματακι μου..αλλα το κεντημα ειναι σαν ενα κοσμημα παλιο αλλα παντα αστραφτη..καλο βραδυ γλυκια μου..πολλα φιλια..φιλια και στη Φιλοθεη σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μνιαμ, μνιαμ πεντανόστιμη η τούρτα φένεται! Θα την φτιάξουμε σίγουρα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xρόνια πολλά!!! χαχα η τουρτίτσα 'εχει πολλή πλάκα και από νοστιμιά νομίζω σκίζει κάτι ήξερε η μικρούλα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά και ευτυχισμένη !!!! πολύ νόστιμη τούρτα και όμορφη!!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μεγαλύτερη επιτυχία νομίζω είναι η χαρά των παιδιών, που βοήθησαν να γίνει ένα τόσο διαφορετικό γλυκό!! Και τα κεντηματάκια σου φοβερά! Ευχαριστούμε που τα μοιράστηκες μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mε κολαζεις βραδιατικα!!!Σλουρπ!
    Καλή χρονια να εχετε με υγεια και γλυκια σαν το γλυκο σας!
    Σε φιλω!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ τί ωραία που φαίνεται μπράβο σε όλες σας, για την προσπάθεια, την διάθεση, το αποτέλεσμα! Εννοείται πως θα το δοκιμάσω ευκαιρία να κάνουμε κάτι με τα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μμμμ!!! Νόστιμη και όμορφη!!! Σίγουρα θα την δοκιμάσουμε!!! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Happy New Year!!!!!!
    Your hedgehog reminds me of Evgenio Tribizas book " Ο φαλακρός σκαντζόχοιρος" ....
    you and the girls did a fabulous job!
    hugz
    irini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφο το γλυκοσκατζοχεράκι!!!Φαντάζομαι οτι θα ξετρελάθηκε η Ελενίτσα!!!Και το κεντηματάκι σούπερ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑ ΠΑΡΩ ΛΙΓΗ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ!!!!!!!!!
    ΤΟ ΚΕΝΤΗΜΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!!!!!
    ΧΡΙΣΤΙΝΙΩ ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ!!!! Χριστινάκι μου!!!! Περνάς τέλεια με τις μικρές σου!!! Σε θαυμάζω!!! Το σκατζοχοιράκι σας έγινε μούρλια και επειδή το μωσαϊκό είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά φαντάζομαι ότι και γευστικά θα είναι επίσης μούρλια!!!! Τη Δευτέρα σχολειάκι Χριστινιώ μου!!!! Φτάνει τόσο που χαρήκαμε!!!!Καλό ξεκίνημα να έχουμε!!! Σας φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αααχ τι ωραία Χριστίνα, που μας έβαλες στο σπιτάκι σου μαζί με τα παιδιά και πήραμε μια ιδέα για όλο το παρασκήνιο! Μπράβο σας και το σκαντζοχοιράκι μια χαρά είναι και φυσικά δεν λέμε όχι! Εγώ σκέπτομαι να φτιάξω μια βασιλόπιτα με την
    Μαρία για να την κόψουν την Δευτέρα στην τάξη της! Μόλις ήρθε ο Βασιλάκης και σκαρφαλώνει, νομίζω ότι πρέπει να πάω … Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χριστινα, υπεροχα και τα δυο!!
    Καλη και δημιουργικη χρονια!!!
    Φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ!!!!
    ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έφτασε η μέρα Χριστινάκι μου!!! Καλή επάνοδο στο σχολείο!!!! Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα!!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. °º♫
    °º✿ A cobertura do bolo é tudo de bom!!! Gosto do bordado, é lindo e me lembra dos bordados que minha avó fazia.
    º° ✿♥ ♫° ·. Boa semana!
    ✿⊱╮Beijos do Brasil.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Bonjour Christina et Bonne Année 2012. J'espère qu'elle t'apportera beaucoup de bonheur. Dis donc la gourmande que je suis craque complétement devant ce petit hérisson tout recouvert de chocolat, miam! hihi. Bisous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!!!!!ΤΟ ΚΕΝΤΗΜΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αχ τι υπεροχη τουρτα! Και λατρευω το πρασινο τραπεζομαντηλο!! Καλη χρονια και με πολλες χαρες και φυσικα scrapbooking!!!
    Ευχαριστουμε για τις ευχες!
    marietta+panagiota ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Fabulous little hedgehog looks so pretty and tasty too ! As for your embroidery absolutely fantastic.

    Marie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χριστινάκι μου με τόσο κοριτσομάνι στη κουζίνα μπορεί να μην βγεί γλύκα το γλυκό;
    Εύχομαι ένα γλυκό-ολόγλυκο-χαμογελαστό Χρόνο!!!
    ΜΟΝΟ ΧΑΡΕΣ & Γλυκά!Φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ναι!!!!!!!!!!!!!!!θέλω ένα μεγαλούτσικο κομμάτι παρακαλώ πολύ!!!χιχιιχιχ!!!!!πολλά γατοφιλάκια!!!αχχ μου τρέχουν τα σάλια τι μας έκανες χιχιχι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σ'ευχαριστω για τις ευχες Χριστινα μου!Να εισαι παντα καλα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χριστινάκι μου!!! Στο τρέξιμο είσαι κι εσύ;;; Που να βρούμε χρόνο;;;Γιατί γίνεται αυτό ειλικρινά δεν καταλαβαίνω!!! Φιλιά στην όμορφη οικογένειά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αμάν μου άνοιξες την όρεξη για γλυκό!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. κοριτσάκι μου , για πέρνα να πάρεις ένα βραβείο που σε περιμένει από το σπίτι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή