Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ένα μουσικό βραβειάκι και κάτι λίγα πραγματάκια

Καλησπέεερα σας! Ή μήπως να πω καλημέρα σας τώρα πια; Αχ δε θέλω να σας κλαφτώ, όμως, αισθάνομαι πολύ τυχερή που επιβιώσαμε από αυτή την ίωση που περάσαμε κι ακόμα εδώ γύρω σέρνεται... Παιδιά μου δε θυμάμαι να 'χω ξαναπεράσει τέτοιο πράγμα, με πόνους παντού, απίστευτο βήχα που να νομίζεις ότι θα πνιγείς και πυρετό 39.6 για 3-4 μέρες εκτός από τις μέρες με τα δέκατα και τα 38άρια... Κοντεύουν δέκα μέρες από τότε που ξεκίνησε... Τέλος πάντων!

Η καλή μας Ερινούλα και η γλυκιά μας Little Sunday μου έκαναν την μεγάλη τιμή να μοιραστούν μαζί μου το μουσικό τους βραβειάκι και τις ευχαριστώ πολύ γι' αυτό.


Τώρα για να σας πω κι εγώ τα πέντε αγαπημένα μου τραγουδάκια θα σας πω ότι μου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξεχωρίσω μόνο πέντε. Πάρτε τα, όμως, σαν πέντε αγαπημένα τραγουδάκια κι όχι σαν τα πέντε πιο αγαπημένα μου. Όπως θα έχετε καταλάβει είμαι εντελώς παλιομοδίτισσα στις προτιμήσεις μου οπότε ξέρετε τι να περιμένετε...

Η αγαπημένη μου Δόμνα Σαμίου, σεμνή "εργάτρια" της βυζαντινής και της παραδοσιακής μας μουσικής, σ' ένα τραγούδι για τις αλύτρωτες πατρίδες που με συγκινεί βαθιά. "Έχε γειά Παναγιά"



Μη βιαστείτε να με θεωρείστε εθνικίστρια με την παρακάτω επιλογή... Απλά η μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη μου αρέσει πάρα πολύ και αυτό είναι ένα από τα τραγούδια του που μου αρέσει πολύ... Απο το έργο του "Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς" ένα απαγορευμένο τραγούδι...



Και ας πάμε εις τας Αμερικάς... Αγαπημένοι Judy Garland και  Fred Astaire στο τραγούδι "A couple of swells" από το μιούζικαλ "Easter Parade".



Και συνεχίζω με Glenn Miller και "Little brown jug" γραμμένο πάνω σ' ένα παιδικό τραγουδάκι που άρεσε στη γυναίκα του ενώ στον ίδιο καθόλου... Λίγο πριν πεθάνει της έκανε δώρο αυτή τη διασκευή που έγραψε...



Και τέλος all-time classic Louis Armstrong στο τραγούδι "Mack the Knife" από την "Όπερα της πεντάρας".



Αυτά, λοιπόν, από μένα... Και να δώσω κι εγώ το βραβειάκι και να καλέσω να παίξουν μαζί μας τα παρακάτω μπλογκοσπιτάκια και όποια άλλα δεν έχουν ακόμα παίξει και το επιθυμούν:
Την Κατερίνα και τον Πανταζή
Το γλυκό Κατερινάκι
Την Ελίνα μας
Τη Μαριέττα και την Παναγιώτα μας
Και τη γλυκιά Ελένη μας.

Και πολύ γρήγορα μια που έφτασα τέτοια ώρα... να σας δείξω το αλμπουμάκι που έκανα δώρο στην Έφη για το Pay it Forward (τα τελειώνω και τα άλλα) και ένα βιβλίο συνταγών που χάρισα στη μαμά μου.











Αυτά τα ολίγα και χαρά στην υπομονή σας που φτάσατε εδώ κάτω...

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βολτίτσα από 'δω και για τα λογάκια που μου αφήνετε κάθε φορά. Εύχομαι σε όλους Καλή Σαρακοστή και να είμαστε όλοι καλά!

16 σχόλια:

  1. Χριστινα μου περαστικα..ολοι καπως ετσι ειμασταν..πολυ ομορφα τραγουδια..το αλμπουμ τελοιο..υπεροχη δουλεια..τα χαρτια λατρεμενα..και το κοκκινο ομορφο..μου αρεσαν οι ασπρες λεπτομεριες..καλη Σαρακοστη..καλα να περνας..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία τα τραγουδάκια! Αλλά τα αλμπουμάκια σου τα αγάπησα! Ερώτηση: Πώς τύπωσες (ή μήπως σφράγισες) τα στοιχεία σου στο οπισθόφυλλο του πρώτου άλμπουμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριακούλα μου τα στοιχεία μου τα σφράγισα με μια σφραγίδα που μου έφτιαξε η Σφραγιδομανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή Σαρακοστή Χριστίνα! Περαστικά εύχομαι και του χρόνου με υγεία! Πολύ όμορφες όπως πάντα οι δημιουργίες σου! σε ευχαριστώ πολύ για το βραβείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστινάκι μου, περαστικά παιδί μου! Εσείς την πάθατε πολύ άσχημα!!! Να φύγεις και γυρισμό να μην έχει η άτιμη ή ίωση!!! Το αλμπουμάκι σου μου άρεσε πολύ, έκανες εξαιρετική δουλειά!!!! Καλή Σαρακοστή σου εύχομαι, καλή εβδομάδα και καλό βράδυ!!! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Χριστίνα και περαστικά! Εύχομαι τώρα να είστε γεροί και να μην ξαναρρωστήσετε! Σειρά έχουμε εμείς αυτό το διάστημα …Γι άλλη μια φορά σε ευχαριστώ για το πολύ όμορφο μίνι αλμπουμάκι που μου έφτιαξες με τόση αγάπη και μεράκι! Καλή Σαρακοστή να έχουμε και καλή δύναμη σε όλα! Καθυστερημένα, αλλά πολλές ευχές για την Φιλοθεΐτσα σου : ) Καλό βραδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εκπληκτικές επιλογές... και τόσο διαφορετικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Χριστίνα και περαστικά σας!Το album είναι υπέροχο!Περιμένω να δω και το άλλο!Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δύσκολος χειμώνας ο φετινός. Περαστικά σας. Όμορφες μελωδίες και πανέμορφο άλμπουμ!!! Καλή Σαρακοστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλημέρα Χριστινάκι!!!Τα τραγουδάκια υπέροχα!!Οι δημιουργίες και οι δυο είναι πολύ όμορφες!!Το αλπουμάκι το λάτρεψα!!μπράβο κοριτσάκι μου!!Καλή σαρακοστή εύχομαι και ελπίζω να μην ξανααρρωστήσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. περαστικα σας και αλλο κακο να μη σας βρει!
    οι μουσικες επιλογες σου ειναι εξαιρετικες..καλη σαρακοστη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τι τέλειο που είναι το άλμπουμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!καλό μήνα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. :) τι ομορφο post! και τι τεεεελεια το αλμπουμ και το βιβλιο συνταγων! Υπεροχα! Συγχαρητηρια!
    Σε ευχαριστουμε τοσο πολυ και για το βραβειο! Το επομενο post μας θα ειναι για αυτο!

    φιλακια πολλα
    καλη δυναμη
    -marietta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ειναι τελεια κια τα δυο!
    αντε να το δουμε και τελειωμενο το δευτερο!
    καλη σαρακοστη και καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΛΗΜΕΡΑ CHRISTINA ΜΟΥ!!!ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ!!!ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ!!!!
    ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Hi there, another fantastic album from you , what a talented lady you are, beautiful work as always.

    Marie

    ΑπάντησηΔιαγραφή